Doorgaan naar hoofdcontent

Hieperdepiep!

Mijn activiteiten op naaigebied lagen nogal laag de afgelopen tijd.
Eerst was er de vakantie met allerlei geklus, nu is er het wennen aan het weer terug werken en de eerste drukte van alles wat weer opstart en dan was er ook nog eens een hoop geregel voor een jarige job.
Onze jarige job werd afgelopen maandag 4 jaar en mocht nu dus eindelijk naar school!
De afgelopen twee weken was ik erg druk met het maken van een cadeau voor haar en dat had echt niks met naaien te maken, maar wel alles met het vastleggen van herinneringen.
In de laatste week van de vakantie heb ik me flink ingezet om een selectie van heel veel foto's te maken.
Deze heb ik laten afdrukken en heb ik daarna twee weken lang in zitten plakken, zodat onze jongste nu dan ook tastbaar haar herinneringen en verhalen heeft aan de babytijd en peuterjaren. Het werden zelfs twee boeken! Maar ja wat wil je het waren ook 600 foto's.
En ze was ontzettend blij met haar cadeau's en ook de fotoboeken. Vandaag haalde ze al zo'n verhaal aan: Oma moest huilen toen ik er nog maar net was hè? Hoe komt dat dan?
Je kan wel merken dat ze al een echte kleuter is!

Liefs BY JM


Reacties

 1. Nog gefeliciteerd met je dochter, zal wel even wennen zijn nu zij ook naar school gaat!
  Mooi die fotoboeken, is toch een blijvende herinnering voor nu en later!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je dochter haar verjaardag! Wat een onzettend mooi cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte met je grote dochter ! Zo wijs al hè !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd. Wat een overgang als ze naar school gaan toch?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM