Doorgaan naar hoofdcontent

Snif, snif, zwaai, zwaai!

En, nee hoor ik ga jullie niet gedag zeggen.
Wel zwaaien we een aantal juffen van onze kinderen uit en een vriendinnetje van dochterlief. En ik ga zelf volgend jaar in een andere jaargroep werken en zal de samenwerking met mijn huidige paralel collega's gaan missen!
Dus naaide ik hoezen voor om tissue boxen. Het patroon komt uit de eerste Zo Geknipt (in het najaar komt de tweede versie uit, daar ben ik wel nieuwsgierig naar).
Het was heus productiewerk 12 stuks heb ik er gemaakt. Er zijn er nu nog 3 over nu we ze hebben weggegeven. Die zet ik bij mijn voorraad cadeautjes, altijd handig!
Erbij zeg ik: Snif, snif, zwaai, zwaai! Bedankt voor de fijne tijd die we samen hadden allemaal!

Liefs BY JM
Reacties

 1. Overuren gemaakt zie ik. Een origineel cadeau, zeker met die tekst er bij.

  Fijne dag,

  Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, ik schrok bij het lezen van je eerste zin. Gelukkig neem je geen afscheid van ons. Poeh! :-))) Leuke cadeautjes heb je gemaakt joh! Top cadeau. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk! origineel en altijd handig om te hebben. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, da's een flinke stapel, leuk! Heel toepasselijk afscheidscadeautje met al dat gesnif ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt aardig je best gedaan!
  Het zijn leuke en toepasselijke cadeautjes geworden :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM