Doorgaan naar hoofdcontent

Kleedje, pech en geluk....

Voor een meisje uit mijn groep was ik druk bezig met het maken van een afscheidsdekentje.
Alle leerlingen uit mijn groep hadden een stofje meegebracht en ik heb er zelf nog een aantal witte vierkanten aan toegevoegd, waar we de namen op kunnen zetten en een lieve tekst.
Het ging allemaal best aardig en ik was een flink eind op weg. Ik was druk met het spelden van het bias wat ik er om heen wilde naaien en toen gebeurde het.......
Zomaar uit het niets begon de naaimachine te naaien en dat terwijl er niemand aan het pedaal zat.
Snel de stekker er uit. Even wachten en kijken wat er daarna ging gebeuren. Stekker er weer in, weer ging de naaimachine zelf aan de haal. Stekker eruit, pedaal eruit, stekker erin en weer gebeurde het. En toen volgde een luide knal, rook kwam uit de bovenkant en stinken, foute boel dus. Drie dubbel balen en dat juist nu!
Gelukkig mocht ik het naaimachine van mijn buurvrouw lenen en kon ik mijn klusje afmaken, maar een andere naaimachine dat is toch niet die van jezelf waarvan je weet hoe of wat de steken uit zullen vallen.
Omdat dit het oude naaimachine van mijn schoonmoeder was belde ik haar om te vertellen wat er was gebeurd, weet je wat ze zegt???
Je krijgt mijn naaimachine wel, ik gebruik hem toch niet zo vaak, als ik dan eens iets heb doe jij dat wel even voor mij. Hij moet wel eerst een onderhoudsbeurt en kan er dan weer tegenaan.
Staat er binnenkort dus een andere Husqvarna op mijn tafel, hoe fijn!
Dank je wel lieve schoonmama!!

Liefs BY JM

P.s. Lieve winnaars van de give away, dit gooit wel mijn planning in de war om jullie te voorzien van een verassing. Ik laat jullie nog weten wanneer je de verassing kan verwachten. Zoals ze bij ons thuis dan altijd zeiden: Wat in het vat zit, verzuurt niet......

P.s. De foto's zijn niet van heel goede kwaliteit, je kent het wel even snel met de telefoon....

Reacties

  1. Wat een toffe schoonmama heb je zeg! Het is een leuk kleedje geworden, leuk idee.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM