Doorgaan naar hoofdcontent

Pleated Clutch

Radiostilte........ Nee hoor we genieten van onze meivakantie. Wat niet wil zeggen dat we hebben stil gezeten, alleen de aandacht is wat anders verdeeld en we doen wat meer andere activiteiten. Zo gingen we onder andere naar de bioscoop, gingen de kinderen logeren en had ik zelf een leuk bedrijfsfeest van manlief en maakten we van de week een wandeling door de Loonse en Drunense Duinen. Daar tussendoor haakten en naaiden we wat...... De komende dagen zal ik daar wat berichten over schrijven. En om te beginnen een post over deze Pleated Clutch.

Na de kleine versies die ik pas geleden maakte was ik toe aan een versie voor mezelf!
Ik kocht namelijk na de eerste Gingerbread blouse een Kam snaps tang en wilde die tang en toebehoren stijlvol opbergen in een praktisch etui.
Ik maakte van een stofje van de gelukkige huismus (die ik kreeg bij de lapswap van vorig jaar) mijn zo gewilde pleated clutch. En alles past erin! Keurig opgeborgen dus.

Na deze grote ging ik nog even door en er rolden nog twee kleine versies van onder de naaimachine vandaan!
Altijd handig om een paar te hebben liggen voor een gelegenheid of zo!

Groetjes BY JM

P.s. Let op het volgende bericht is  nummer 200! Dusssss give away time!!

Reacties

 1. Leuke stofjes! Heerlijk hé zo'n kamsnaps tang, heeft bij mij al veel dienst gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou.... jij zit ook niet stil... leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk toch om zo te genieten van de vakantie en al die andere dingen. Ik heb zelf ook van die periodes dat ik wat minder blog. Geeft niks. Wat laat je leuke clutches zien zeg! En wat knap dat je zoiets moeilijks kunt naaien. Ik doe het ze niet na :-) Die rokjes van vorige blogpost waren ook zo leuk :-) Fijne vakantie nog verder hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn allemaal leuk geworden.
  Je zal veel plezier beleven aan je kamsnapstang echt een super handig ding!
  Geniet nog even lekker van je vakantie!
  Groetjes Diane

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM