Doorgaan naar hoofdcontent

Haken in het zonnetje

Als de zon eenmaal doorbreekt ben ik graag buiten, ook ben ik daar graag met iets bezig, lezen, tuinieren of haken.
Zo haakte ik gisteren nog weer even verder aan de deken voor vriendin. De bolletjes beginnen nu flink te slinken, al lijkt dat op de foto niet zo, en de deken is nu 106 cm lang.
Heerlijk om zo in het zonnetje bezig te zijn!!

Liefs BY JM

Reacties

 1. Mooi, welk garen gebruik je? Heb gistermiddag de stofzuiger en dweil laten staan en ben ook heerlijk met wat tijdschriften en een breiwerkje buiten vaan zitten.

  Noflike jûn noch,

  Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is het inmiddels veel genoemde Stylecraft DK. Ipv haaknaald 4,5 wat de wikkel aan geeft, haak ik met haaknaald 5 om een mooi soepele en luchtige deken te krijgen.
   Enne groot gelijk dat je de boel even de boel hebt gelaten, het was vandaag met al dat grijs veel meer het weer voor dat soort klusjes;-)

   Verwijderen
 2. Wat een mooie kleuren gebruik je voor deze deken!
  Je hebt al een aardige lengte en als het lekker weer is en je zit heerlijk in het zonnetje dan gaat het haken vanzelf, voor je het weet ben je aan de lengte en kun je de deken aan je vriendin geven die er wel super blij mee zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dát is nog eens een vrolijk dekentje zeg. Heerlijk om zo van het ene vrolijk kleurtje naar het andere vrolijke kleurtje te werken, zeker zo lekker buiten in het zonnetje :D

  De deken wordt prachtig!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM