Doorgaan naar hoofdcontent

Tutorial voor enveloppen

Gisteren had ik vreselijk veel zin in een hergebruik projectje.

Ik nam een oud tijdschrift, scheurde mooie plaatjes uit en ging aan de slag.
Ik zal je meenemen in de te nemen stappen:

Allereerst maakte ik een mal uit een oude brief. Er zijn diverse voorbeelden op internet en Pinterest  te vinden. Ik ben aan het vouwen en knippen geslagen en zo zag mijn mal er uit.

Deze trok ik op de verkeerde kant van het papier over, dat was soms wat tegen het licht houden en schuiven om het plaatje zo mooi mogelijk op de mal te krijgen. En zo heb je na het knippen geen zichtbare lijntjes meer, die zitten dan aan de binnenkant.
Daarna mocht de schaar aan de slag en knipte ik al deze overgetrokken figuren uit.

Vervolgens ging ik alle randen vouwen.


Toen ben ik alle randen gaan lijmen en dichtplakken op de bovenste na, zodat er nog iets in het envelopje kan (geld, cadeaukaart, klein aardigheidje etc.).
En tenslotte heb ik alle enveloppen voorzien van een kader stempel om straks leuk de naam in te schrijven.

Als je bezig bent heb je zo een stuk of wat enveloppen gevouwen.
De eerste kreeg gisteren al een bestemming en ging mee naar een feestje.
En ik heb er ook al twee gereserveerd voor moederdag!

Dan houd er nog heel wat over en daarom wil ik 2 setjes van 3 envelopjes weggeven. Maar daarover meer in een volgend bericht! Dus in de gaten blijven houden!

Liefs BY JMReacties

 1. Wat een super leuk idee!
  Vind het ook vaak zonde om tijdschriften weg te gooien, nu zal ik de mooie pagina'seruit scheuren om te bewaren en een tweede leven geven!
  Hou je blog in de gaten voor de give away!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, leuke flopjes zijn dit. wat een goed idee. die ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee! Is het papier niet te dun? Ik ben dan altijd bang dat ik het verkeerde heb.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat gaat prima met dit papier! Er zit natuurlijk wel verschil in de verschillende magazines. Kwestie van een beetje voelen....

   Verwijderen
 4. Oh ja, dat is een heerlijk werkje. Ik vind dat toch zo leuk om te doen. Ik heb hier best een grote stapel liggen. Door jouw aanstekelijke tutorial heb ik meteen weer zin om er een stel te maken. :-))))

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM