Doorgaan naar hoofdcontent

Veel te lang laten liggen....

In het kader van als we nu niet aan een grote klus kunnen werken dan maar af en toe een kleine klus doen.
Deze rokjes naaide ik al ergens in september of zo..... de knoopsgaten een maand of wat later en toen moesten er alleen nog knopen aan.
En dat duurde en duurde maar. Iedere keer weer kwam ik het tegen en dacht ik, o ja toch eens snel die knopen aan zetten, en deed het vervolgens niet.
In het kader van de onrust die nu rondhangt wegens schouderblessure besloot ik dan maar om dit te gaan proberen. Want met 1 of 2 knoopjes per keer heb ik toch het gevoel dat ik weer wat heb gedaan :-) Veel meer lukt nu nog niet, inmiddels zitten er wel 10 knopen aangenaaid.
Voor de kleinste spruit heb ik al een bijpassend shirt en maillotje gevonden. Nu nog voor de grote dame.

Liefs BY JM
Reacties

 1. Goed bezig toch? Zag ik het goed dat het ribcord is? Dan kunnen je dametjes nog heerlijk aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een ribcord. Lekker warm nog.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke rokjes zijn dat. Fijn dat de knoopjes er nu aan zitten, want het zijn superleuke rokjes die nog lekker warm zijn ook :D

  Groetjes, Collie

  P.s. beterschap met je schouder

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat is dit herkenbaar. En gek dat we dat laatste stapje dan niet maken hè? Ik hoor het van zoveel mensen. Maar goed, jij hebt het, ondanks je pijnlijke schouder, toch gedaan. Klasse! En het is nog hartstikke leuk geworden ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM