Doorgaan naar hoofdcontent

Samen aan de slag!

Dochterlief vroeg of ze weer eens een keer achter de naaimachine mocht. Toen ik vroeg wat haar plannen waren antwoordde ze dat ze wel een tasje wilde maken. Een poosje terug op de markt koos ze een cup cake stofje. Tja waarom ook niet samen aan de slag?
Eerst het patroon uittekenen dat vond ze saai en veel te lang duren. We vertrokken vanuit Recept 12 uit Zo Geknipt. De binnenza(a)k lieten we omwille van de moeilijkheid achterwege.
Het knippen met de scherpe stofschaar vond madam spannend en ook wel een beetje moeilijk.
De volgende stap was de tashengsels strijken. Mocht ze eindelijk eens aan de strijkijzer zitten. Ik stond ondertussen peentjes te zweten, als kind heb ik me er ooit lelijk aan verbrand.....
Gelukkig ging het helemaal goed.
Daarna kwam het meer favoriete onderdeel het gassen met het pedaal!
En stap voor stap, beetje bij beetje kwam er schot in de zaak al was het geduld aan het einde wel wat op.
Toen de tas klaar was en het keergat gedicht, sprong mevrouw op en sjeesde naar buiten met de mededeling dat ik maar 's avonds moest kijken hoe en wat er met de versiering moest.
Nou dat deden we toch maar gelijk.
Ik knipte een cup cake uit de stof, zigzagde er vrolijk omheen terwijl ik een berg lintjes meestikte.
En voilĂ   een leuke versiering voor op de tas is klaar.
Zojuist zijn de gymspullen erin gegaan, een verantwoorde combinatie dacht ik zo, af en toe lekker snoepen, maar zeker ook voldoende bewegen!!!

Fijne dag!

BY JM

Reacties

  1. Erg leuk geworden, knap hoor! Maar ai ai ai, dat geduld he? Zoooooo herkenbaar :-)!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM