Doorgaan naar hoofdcontent

Reuze zachtkleedje

We begonnen 2014 met een leuke en creatieve uitdaging!
Mijn schoonzus had me gevraagd of ik nog een boxkleed wilde maken voor neef Jarek. 
Na het bij elkaar scharrelen van alle spullen, zoeken van inspiratie (er moest een stukje uitdaging in zitten voor mezelf) en het broodnodige puzzel en denkwerk kon ik dan aan de slag.
Ik knipte heel veel lapjes, die ik vervolgens weer aan elkaar stikte tot banen.
Daarna alle banen weer aan elkaar tot een grote lap. Met een zacht dekbed als vulling en een fleecedeken aan de achterkant was het kleed klaar.
Omdat ik niet zeker wist of de extra strook vulling in het midden goed vast gestikt zat en ik doorstikken zonde vond gaf ik mijn schoonzus een doosje met 4 veiligheidsspelden om opfrummelen tijdens het wassen te voorkomen.
Mooi speelkleed al zeg ik het zelf! Ik was in ieder geval reuze tevreden. Uitdaging: geslaagd!
Veel speelplezier op je nieuwe kleed lief neefje!

Liefs BY JM


Reacties

 1. Wow ! supermooi en leuke stoffencombinatie ! Daar mag je heel fier op zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een mooi kleedje geworden. Ziet er erg zacht en comfortabel uit. Leuk patroon ook zo!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt superleuk geworden , daar kun je trots op zijn!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM