Doorgaan naar hoofdcontent

Hieperdepiep hoera!

Het afgelopen weekend vierden we de echte verjaardag van onze nu 7 jarige dochter! Met een zelfgemaakte en versierde taart.
En vandaag dan het laatste onderdeel trakteren op school in de klas.
Begin september was ik al begonnen met de voorbereidingen, zo vroeg ben ik anders nooit maar dochterlief kan ieder moment worden opgeroepen voor een ziekenhuisopname en om teleurstelling te voorkomen, wilde ik dat het zo kon lopen dat ze, het feest der feesten voor een kind, niet hoefde te missen.
Dus op tijd aan het zoeken gegaan voor de diverse feest momenten en ze koos voor een heksenthema! Jippie daar kon ik wel wat mee!
Op www.traktatie-maken.nl vond ik deze leuke traktatie van heksen met sprokkelhout in de vorm van zoute sticks op hun rug. 
En voor de juffen/meneren leuke theepotjes, waarin we lekkere thee deden en een chocolaatje aan hingen.
Ze was er helemaal vol van de rest van de middag!
Wat kunnen ze dan toch genieten die meisjes van 7!!!!!

Liefs BY JM Reacties

 1. Hoera voor je meisje ! En wat een geweldige traktatie. Ik boel ineens iets opborrelen voor het kerstdiner van m'n jongste :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd! Dat ze blij was snap ik wel, het ziet er dan ook super uit. Vindt je het erg dat ik het juffen-cadeau-idee leen? Ik moet volgende maand nl. ook. Voor de klasgenootjes ben ik al klaar maar altijd moeilijk voor de juffen en meesters....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee hoor, ik heb het ook niet voor niets met bronvermelding erbij gezet.
  Je hoeft niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden ;-)
  Veel plezier met knippen, plakken en vullen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM