Doorgaan naar hoofdcontent

Van wie zou ik het toch hebben??

Gisteren op ons feestje kreeg ik een erfenisje van mijn oma. Omdat ze nog weer een stuk kleiner ging wonen was er flink opgeruimd en uitgedund. Of ik wel wat wol wilde hebben van oma? Ja graag zei ik, niet wetende wat ik binnen zou krijgen.

Vandaag op mijn gemak 4 tassen en een vuilniszak uitgezocht en opgeruimd.
Ik kreeg er ook de mand bij waar oma de wol altijd in bewaarde.
Al opruimende vroeg ik me af of oma nog wel wat heeft, want mijn oma niet met draadjes in de weer..... ik kan er me niets bij voorstellen.

Mijn oma heeft een regelrechte passie voor breien en haken, altijd een werkje op de pennen. De laatste jaren niet meer voor de kinderen/kleinkinderen maar voor de poppen van diverse kinderdagverblijven. Waarom voor die poppen dan? Mijn oma had zo graag een pop gehad als klein meisje, maar had die niet. Ik kan me de verzameling poppen, die ze later dus spaarde, boven de bank zo nog voor de geest halen, van die poppen met mooie krullen en chique jurkjes en truitjes.... Uren kon ik daar naar turen, en daaronder op die bank zat mijn oma te breien, het regelmatig getik van de naalden en het vliegen van de draad....

Ja die bolletjes wol halen heel wat herinneringen boven en doen me beseffen dat ik behept ben met een genetische bepaling, het zogenaamde draadjes gen, dus..........van wie zou ik het hebben?

Liefs BY JM
Reacties

  1. ooooooooooooooooooooooooooooooooh OPEN MOND

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je oma aan jou heeft gedacht bij het opruimen. Geniet er maar lekker van.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM