Doorgaan naar hoofdcontent

Stoffen

Ik zou zo min mogelijk stof kopen........
Maar toen we twee weken geleden een bezoek brachten aan zwager en vriendin in Utrecht, kon ik het niet laten om een bezoekje te brengen aan de stoffenmarkt. Deze stoffenmarkt bevind zich op loopafstand en dus trotseerde ik met de kleinste meid de kou en kocht 4 lappen.
Een mooie apentricot voor een kaptrui voor zoonlief, een lief roosje voor een jurk voor de grote dame , een groene lap voor een jurk voor de kleine dame en een lief lichtblauw bloemenstofje om een rokje voor wederom de oudste te maken. En er staat ook nog een oranje stofje op de foto die een vriendin kocht, of ik er een rokje van wilde maken met tricot platstuk?
Zie hier mijn al uit gewassen stoffen bij elkaar.
En nu aan de slag maar.

Groetjes BY JM


Reacties

  1. Super, vooral de witte naast de apen vind ik prachtig! ik ben benieuwd naar het eind resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook zo'n stoffenfanaat. Op zolder zit één kamer er helemaal vol mee. En het gekke is: ik blijf maar bijkopen en vind hoegenaamd geen tijd om het allemaal te verwerken.

    Maar ik geniet wel enorm van erbij stil te staan en erover te mijmeren wat het allemaal zou kunnen worden.

    http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM