Doorgaan naar hoofdcontent

Rok voor de vriendin/oppas

Of ik een rokje wilde maken voor een vriendin/oppas, nog even net voor ze naar Griekenland vertrekt? Natuurlijk voor jou doe ik dat. Met een boodschappenlijstje ging de vriendin op pad.
Ze kwam terug met een mooi oranje stofje, niet alleen mooi om de troonswisseling in te vieren, maar ook heel mooi met een stel poep bruine benen er onder, want daar gaat ze voor!
Ze wilde hem graag met een comfortabele band, want volgens de deskundigen gaat ze daar in Griekenland de nodige kilo's aankomen en iets wat dan een beetje mee rekt is wel prettig.
Het rokje zat in een wip in elkaar, het fine tunen kostte wat meer hoofdbrekens. Op een gegeven moment nam de oppas de touwtjes in handen, amuseerde 3 kinderen en toen was de rok zo af.
We zullen je missen het komende half jaar, de gezellige momentjes aan de keukentafel, de pannenkoeken die je kwam bakken, het oppassen wat je graag voor ons en onze kinderen deed. Veel plezier en geluk daar in Griekenland en we zullen regelmatig wat van ons laten horen en hopen dat je als je terug bent nog eens komt strijkkralen;-)

Liefs BY JM

Stof van Miss Wings

Reacties

  1. Lijkt me vervelend haar te moeten missen, maar je geeft haar wel iets prachtigs mee!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM