Doorgaan naar hoofdcontent

Jurkje uit stof voor durf het zelvers en give away

Mijn eerste jurk uit stof voor durf het zelvers naaide ik enige tijd geleden. Hij is goed gelukt en ziet er schattig uit maar...... te klein voor onze stevige peuter. Bij een volgende versie meer naadwaarde aanknippen of een grotere maat proberen. Dus ken je een lieve peuter die wat smaller uitvalt laat het mij weten dan stuur ik het jurkje naar je toe. Voor de goede orde ik naaide het jurkje in maat 98-104, maar hij valt dus kleiner uit. Hij komt overeen met maat 92 (nagemeten op een bestaand maat 92 jurkje). Zegt het voort in blogland dat hier een give away is. Inschrijven kan tot 13 mei, dan zal ik een lootje trekken.

Liefs BY JMReacties

 1. Zonde! Wat jammer dat het niet past, hij is echt goed gelukt hoor. Helaas willen patronen wel eens te groot / klein vallen. Bij het tekenen meet ik het patroon (hier zou ik borsthoogte nemen omdat dat het smalste deel is) altijd na. Hannelore was ook altijd stevig. Voor broeken had ze op een gegeven moment taille 116 en lengte 104...sindsdien heb ik dit mezelf aangewend. Ze is nu een gewone 116 maar toch doe ik het nog. Misschien heb je iets aan deze tip....Gewoon nog een keer proberen want hij is echt leuk hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke jurk is dit geworden. En ik heb hetzelfde maar dan precies andersom. Mijn dame heeft in de lengte vaak twee maten meer dan voor de breedte. De jurken kunnen dan nog wel eens als een zoutzak om haar lijf zitten. Het door jou gemaakte jurkje is overigens precies haar maat, dus ik meld me graag aan voor het jurkje.

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  wat een super jurk. Ik vind zelf dat de patronen van svdz idd niet groot vallen. Neem ook altijd een maat groter.
  Maar daar schrijf ik niet voor, vind nm de stof zo geweldig, welke stof is dit en waar komt deze vandaan (als ik vragen mag!)
  Groetjes Lisette (lisetteislief@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,

  wat een super jurk. Ik vind zelf dat de patronen van svdz idd niet groot vallen. Neem ook altijd een maat groter.
  Maar daar schrijf ik niet voor, vind nm de stof zo geweldig, welke stof is dit en waar komt deze vandaan (als ik vragen mag!)
  Groetjes Lisette (lisetteislief@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM