Doorgaan naar hoofdcontent

Tas voor de kleine man

Oh wat heeft die kleine man een geduld moeten hebben. Maar het is nu dan eindelijk gedaan. Van de vliegtuigstof uit Denemarken zou ik een tas voor hem maken. Het was een basis van de Menina maar dan met een flap er over heen en een schouderhengsel. Tot zover ging het goed. Maar bij het in elkaar zetten heb ik vanwege de flap wat dingen anders gedaan en dat had ik achteraf beter niet kunnen doen. Want toen ging de stof wringen. Geen hond die het ziet hoor na wat strijkwerk, maar ik kan daar zelf zo whhaaaa van worden. Dan gaat de perfectionistische diva de kop op steken.
Zoonlief is er helemaal blij mee want niemand, maar dan ook niemand kan zo'n tas kopen zegt hij. En dat is dan weer een heel mooi compliment!

Groetjes BY JMReacties

  1. Het mooiste compliment! En wat een vrolijke tas geworden, enne ik zie niets van de schoonheidsfoutjes + ook dat maakt het uniek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gave tas zeg, ik zie er niets aan hoor, gehalve dan dat het een top tas is! Wat kreeg ik vandaag ontzettend lieve openhartige post van jou. Ik heb voordat ik zoonlief naar school bracht heel snel je brief gelezen en net nog eventjes. Natuurlijk ga ik je antwoorden maar daar moet ik even goed voor gaan zitten. Ik weet héél goed hoe jij je voelt. Ik ben heel blij met je leuke spulletjes, ow dat heb jij goed ingeschat, ik ga daar lekker mee fröbelen, leuk! natuurlijk zal ik het ook nog even op mijn blog laten zien (niet je brief natuurlijk). Als het licht weer aangaat buiten zal ik even wat foto's schieten. Dank je wel!!! Syl

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM