Doorgaan naar hoofdcontent

Recept nummer 17 uit Zo Geknipt

Die dochter van mij heeft het maar druk met feestjes vieren. Nu ben ik achter de naaimachine gekropen om een recept uit Zo Geknipt te maken. Een saai notitieboek is nu met kaft een stuk leuker geworden. Ik stak ook nog een hoes voor de stiften in elkaar. En klaar is ze weer die Dotje om volgende week na het ziekenhuisbezoek weer even de zinnen te gaan verzetten...... En Lieke een heel fijne verjaardag voor jou!

Lief BY JMReacties

 1. Mooi! Denk dat je een klein meisje gelukkig maakt. Zie ik nou Boukje staan??? Lachen hoor, mijn tweede naam is nl. hetzelfde leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa en mijn zussen hebben ook mooie Fries namen namelijk Nienke( net als jij hihihi) en Lenneke. Grappig zeg dat Boukje je tweede naam is. Mijn schoonmoeder weet niet dat ik blog en dat ik daar de naam BY JM voer. Het zijn namelijk alle eerste letters van mijn huisgenoten waarbij de B dubbel telt omdat manlief ook een naam heeft met een B. Maar dat maakt niet uit, ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn labels en vond het een erg lief zomaar cadeautje!

   Verwijderen
  2. Geweldig toch dat je zo gesteund wordt door je schoonmoeder! Ha ik vroeg me al af waar dan By JM wegkwam. Erg leuk van die namen vooral omdat ze ook nogeens hetzelfde gespeld zijn. Hier in Friesland zie je namelijk vrij vaak Nynke & Baukje voorbij komen en niet zovaak Nienke & Boukje...Erg grappig!!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM