Doorgaan naar hoofdcontent

Goede doelen actie.

Op mijn werk hielden we net voor de kerst een goede doelen actie voor Home-Start Breda. We kregen per groep een beschrijving van een kind/gezin met daarin hun achtergrond en behoeften. Ik had met mijn groep een beschrijvining van een Chinees jongetje wat vooral vroeg om verhalen van de kinderen hoe het in groep 3 er nu aan toe gaat.
De kinderen uit mijn groep gingen fanatiek aan de slag en hebben mooie kaarten en brieven geschreven. We knutselden een mooie slinger en toen begon de doos al aardig vol te raken. Klaar zou je denken, toch liet het ook mij als leerkracht niet los. Er staat mij bij dat het in bepaalde landen/culturen onbeleefd is om om dingen te vragen. Omdat het toch om een groep 2 jongetje ging en de tijd krap werd dook ik bij mij thuis in de kast en vond een kleurboek en potloden die wij best konden missen en waar we een ander misschien veel plezier mee zouden doen. Ook kwam ik nog een leuk leesboekje tegen en omdat er in de brief stond dat een vrijwilliger hem regelmatig kwam voorlezen besloot ik het boekje te kopen.
Met liefde heb ik alles ingepakt en nog aan de doos toegevoegd, opdat er een klein jongetje hele fijne kerstdagen heeft gehad, met veel brieven en een paar kleine cadeautjes. Moge die doos voor hem een lichtje zijn geweest!

Liefs BY JM

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM