Doorgaan naar hoofdcontent

Schortjes

Hallo,
Je zou bijna zeggen wat schort er aan?
Ter voorbereiding  op het kinderfeestje vroeg ik:" Wat zou je willen doen?" Mijn dochter antwoordde een bakkersfeestje. Nou daar kon ik wel wat mee. Zoekend op internet vond ik complete draaiboeken en leuke spelletjes!
Maar om het geheel leuk aan te kleden dook ik toch achter de naaimachine. En naaide aan theedoeken keperband en klittenband. Zo had ik heel snel, leuke en goedkope schortjes!
Om ze nog wat persoonlijker te maken naaide ik de namen van de meisjes die kwamen er op.

De namen van de meisjes stonden op de schorten.
Voor een ander spel idee naaide ik nog wat pittenzakken die tijdens het spel broodjes werden. Ze werden gevuld met rijst en daarna dichtgenaaid.

De zakjes gevuld met rijst, die tijdens het spel een broodje werden. Hoeveel broodjes denk je dat er achter je liggen? Wie heeft als eerste 4 broodjes op zijn bordje liggen? De meiden vonden het erg leuk!
En daarna kwam de grote middag, het was echt reuze gezellig! Dochterlief mocht roeren in de schortensoep en lezen voor wie de schort was. De genodigde mocht dan haar cadeautje geven en kreeg van de jarige het schortje uitgereikt. Hiermee werden de meisjes gekroond tot echte bakker.
Zo zie je, met een goede voorbereiding een reuze geslaagd feest in eigen huis! Volgend jaar weer!!
Liefs BY JM


Detail op de schort staan cup cakes, zeer toepasselijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM