Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeautjes voor zoon, juffen en collega's

Hallo,

Ik zit midden in een van de drukste perioden van het jaar, het afronden van het schooljaar. Daar heeft dit alles ook mee te maken!
Allereerst is mijn zoon bijna jarig en hij was de enige die nog geen naamvlag had dus daar begon ik mee. Daarna maakte ik twee slingers voor de juffen van dochterlief, de ene met rood band en de andere met paars, de favoriete kleuren naar vertellen van mijn dochter. Zij koos ook de stofjes uit. Daarna maakt ik nog 4 slingers voor mijn collega's van dezelfde jaargroep om ze te bedanken voor de samenwerking. Op de foto staat 1 slinger er niet op, deze was toen al onderweg naar 1 van de collega's.
Daarna bedacht ik me dat het ook wel handig was om een opbergzakje te hebben en deze heb ik toen ook nog gemaakt.
Ik ben nu dus wel helemaal klaar om iedereen uit zwaaien en natuurlijk een fantastisch feestje te vieren met zoonlief.
Groetjes By JM

Stapel knipwerk.
Alle slingers bij elkaar (behalve die ene dus;-)).

En de zakjes voorzag ik nog van een intiaal.


Aan de slingers die weg gaan nog een kaartje en ik ben helemaal klaar!

Reacties

  1. En daar was deze collega heel blij mee!! Zo'n leuke, mooie verrassing tijdens de topdrukte van het schooljaar!! enne, ik kan hem nu eindelijk ├ęcht gaan ophangen ;-) #happy!! Leuke site Boukje, ik ga je volgen!! liefs, Karlijn

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM