Doorgaan naar hoofdcontent

Fijn 2017 en Pastel Ski-fun sjaal

Allereerst welkom in 2017 op mijn blog! Ik wens jullie heel veel liefde en warmte en hoop dat jullie een mooi nieuw jaar mogen beleven!!

Een paar jaar geleden heb ik de goede voornemens afgeschaft, ik besefte dat ik het mijzelf door het stellen van doelen (lees: veel doelen of hele hoge doelen) onmogelijk maakte om te genieten, dus besloot ik het los te laten en te zien wat er op mijn pad kwam. En dat bevalt mij goed! En zo ga ik dus ook 2017 in. Natuurlijk ga ik jullie weer verblijden met mijn maaksels, want dat is iets wat ik niet laten kan! En daarom nu dus een eerste project van dit jaar.

Vorig jaar haakte ik de Ski-fun sjaal naar patroon van Handwerkjuffie. Toen haakte ik hem in bijna gelijke kleuren als haar model. De laatste tijd als ik de sjaal droeg vroeg ik mij steeds af hoe dit patroon er uit zou zien in pastel achtige kleuren. Ik dook eens in mijn restjes (ik probeer nog steeds met mijn gekregen restjes allerlei projecten te bedenken) en duikelde een reeks bolletjes op.
Al snel groeide mijn sjaal, die ik deze keer in een willekeurige kleur volgorde haakte in plaats van een repeterend patroon.
Ik heb de sjaal breder opgezet en iets minder lang gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je de sjaal lekker royaal kunt omwikkelen
Een eenvoudige rand van vasten maakt het geheel helemaal af.

Ik kan zeggen dat een pastel variant van de Skifunsjaal een prima optie is!

Warme groet,

BY JM


Reacties

  1. Mooie sjaal. En ook voor veel creativiteit in 2017 gewenst. Goed plan om geen voornemens te maken. Maar, is dat niet ook een voornemen 😎

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3