Doorgaan naar hoofdcontent

HEY Muts

Al vroeg in het seizoen haakte ik wanten en een sjaal met een pakket van de Haakfabriek. En er bleven nog wat bolletjes over. Maar een warme muts ontbrak nog en die heb ik dus wel echt nodig, zeker nu ik veel buiten kom met onze kleine viervoeter.
Een tijdje terug was het ineens een paar dagen koud en liep ik met de muts van zoonlief op. En die is toch wel een beetje klein.....
Dus zocht ik naar mutspatronen. Hierbij zag ik de HEY muts van Wimke voorbij komen. In de beschrijving stond snel klaar en dat leek mij wel wat gezien de geringe tijd.
Ik heb de muts met dubbele draad gehaakt. Ik heb niet enkel in de achterste lus gehaakt maar in beide lussen en ik heb iedere keer een kleur vervangen door een andere, waardoor je een grappig kleurverloop krijgt. Een pompom is niet zo mijn ding dus die liet ik achterwege.
Omdat er met stokjes is gewerkt vind ik het haakwerk persoonlijk wat open. Misschien dat ik er nog een fleeceband of fleece binnenmuts in ga zetten om zo net wat meer warmte te krijgen. Eerst maar eens testen of dat nodig is.....

Warme groet,

BY JM


Reacties

  1. Erg mooi geworden! Ik vind het juist leuk die stokjes, omdat het zo meer structuur lijkt te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een makkelijk en snel haakwerk is altijd fojn. Ik vind de muts leuk geworden.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3