Doorgaan naar hoofdcontent

Hallo daar ben ik weer!

Hoi Allemaal,

Ik ben er een behoorlijke tijd tussenuit geweest, zoals wel meer mensen in de vakantie!
We hebben een super vakantie gehad! Eerst waren we twee weken thuis, waarin we in huis aanrommelden. De zolder werd afgewerkt door de timmerman. Hierna ging ik aan de slag met het verfwerk en legde ik hoogstpersoonlijk de nieuwe vloer, zodat zoonlief naar zijn eigen kamer kon verhuizen. Daarna gingen we lekker twee weken naar Bretagne. Ik nam lekker veel bolletjes wol mee zodat ik wat te kiezen zou hebben.
Ik maakte een begin aan de CAL uit 2014, begon aan leuke vlaggetjes voor op het werk, borduurde een kussen van Vervaco en haakte tot slot nog wat onderzetters. We genoten van heerlijk weer en dat in Bretagne! We bezochten fijne stadjes en zaten veel aan het strand. Met de kinderen speelden we Jeu de Boules, badminton en frisbee. We kleurden heel wat kleurplaten in en genoten van heerlijk zelfgemaakt eten in onze Gîtes de France.
Na de vakantie was het echt kiezen op elkaar en bikkelen maar, want er moesten echt gordijnen voor de ramen op zolder. Dat was met de voorspelde hitte anders geen doen. 12m stof en 12 m verduisteringsstof verwerkte ik tot gordijnen.
Nu begint het langzaamaan allemaal wat vorm te krijgen. Met al het schuiven moest ik ook echt door mijn hobbyspullen heen, wat had ik een hoop verzameld. Wat erg fijn is, is dat ik nu ook weer veel beter weet wat ik heb. Ook borrelen er al weer genoeg ideeën......., hopelijk gaan er dan alleen maar spullen uit en voorlopig niets meer in....
Nu genieten van de laatste paar dagen. Al ben ik al wel begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar, nog even lekker vanuit huis, kan ik ook eens zeggen dat ik aan het thuiswerken ben.
Hadden jullie ook een heerlijke vakantie? Weg of thuis? Of misschien wel allebei?
Ik ga in ieder geval weer uitgerust aan de slag!

Liefs BY JM

P.s. In het volgende bericht laat ik jullie het eindresultaat van de CAL zien, want deze heb ik ook nog afgerond.
Reacties

  1. Je bent aardig druk geweest in de vakantie, ziet er toppie uit de nieuwe kamer en je gehaakte dingen. Fijn dat jullie genoten hebben en dat je lekker bent uitgerust, op naar het nieuwe schooljaar, succes volgende week ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lekkere vakantie hebben jullie gehad! Welkom terug! Wat knap, vloertje leggen, gordijnen naaien, prachtige dingen haken..... het ziet er allemaal super uit zeg. Je bent van alle markten thuis.
    Hier geen grote vakantie maar vandaag het begin van de lente. Succes volgende week weer op het werk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3