Doorgaan naar hoofdcontent

Scheepjes CAL week 7-8-9

Het blijft ontzettend leuk om te doen. Toen ik nog twijfelde was ik bang dat ik het in deze drukke periode niet zou kunnen bijhouden, maar dat valt mij dus reuze mee. Het is ieder week wel even puzzelen wanneer ik tijd heb om de vierkanten te maken. Maar iedere week weer een ander patroon zorgt ervoor dat ik er iedere week ook weer erg veel zin in heb.
Week 7 was het de beurt aan het noppen hart waar menigeen naar uitkeek. Week 8 was de week van de wafelsteek. En in week 9 vier vierkanten met een mooie kabelsteek.
Zie hier de lapjes op een rij.
Ondertussen is week 10 al weer voorbij en begint vandaag week 11. Nog maar 4 weken te gaan en dan is de deken dus klaar.....
Zou ik in een gat vallen?? Ik zal het wel missen, maar er liggen hier ook al bolletjes klaar om de CAL uit 2014 te haken, genoeg ideeën en uitdagingen, en binnenkort ook vrije tijd.

Liefs BY JM

Reacties

 1. Mooi! Ik moest zelf erg wennen bij de mijne aan de relatief grotere gaten in het motief van week 9 en daar waar ze het hebben over kabels zie ik die er totaal niet in. Maar ondanks dat vind ik ze nu na het blocken wel een mooie combinatie tussen de andere blokken. En ja na afloop zal het inderdaad wel weer even afkicken zijn. Maar ook hier nog weer ideeën en wensen genoeg ;)
  Fijne dag.
  Groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die wordt supermooi zeg in al die blauwe tintjes..!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig stapeltje vierkantjes. Je hebt nog genoeg plannen dus dat wordt een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie blokken heb je gehaakt. Ik kan (eindelijk) aan week 4 beginnen. En als ik deze blokken zie, heb ik al helemaal zin in de komende patronen.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3