Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn eerste cal

Toen ik twee weken geleden op de Cal van Scheepjes liep was ik compleet verliefd! Zo gaaf al die verschillende blokken en steken en zo gaaf die kleurenpakketten.
Ik sliep er nog een paar nachtjes over want, tja, er liggen hier inmiddels wat projectjes die nog moeten worden afgerond. Maar de deken liet mij niet meer los. Mede ook door de achtergrond, het is zo belangrijk dat we zorg en tijd besteden aan mensen met een depressie of andere geestelijke aandoening. Ik denk dat haast iedereen er op een of andere manier mee te maken krijgt. Hetzij direct, hetzij indirect. Naar mijn idee rust er nog steeds een taboe op en is het voor omstanders helaas niet altijd makkelijk om de signalen te herkennen.
Uiteindelijk heb ik besloten om een pakket te gaan bestellen en te kijken of ik de uitdaging aan kan gaan. Na even twijfelen tussen het rain pakket of the sea, besloot ik voor de laatste te gaan.
En zo vond ik afgelopen week na een lange werkdag deze doos met hele fijne bolletjes. Wat een superzacht garen is Colour Crafter!
Nog even wachten en dan kunnen we gaan beginnen. Ik zal er een mooie Last Dance in the Sea van maken!

Liefs BY JMdance with the sea - kopie

Reacties

 1. Wauw, prachtige kleuren. Dat wordt een groots en mooi project! Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wwauw wat een mooi pakket. Dit doet mij twijfelen of ik ook niet zal gaan haken. zal het voor een startende haakster te doen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat durf ik niet te zeggen.... Ik dacht persoonlijk er een uitdaging aan te hebben.... Er is in ieder geval een Facebookgroep waar je vragen kan stellen als je iets niet helemaal begrijpt.

   Verwijderen
 3. Wat een mooi pakket ik wou dat ik dit kon. Ook je tekst is goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had deze CAL al een paar keer voorbij zien komen. Ik vind hem echt prachtig. Veel succes met haken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Pinky de Flamingo

Nog een leuk project wat ik tussendoor deed. Ik kocht een tijdje terug het patroon Pinky de Flamingo van Draad en Praat. Het patroon kreeg de moeilijkheidsgraad moeilijk.  Niet zozeer het patroon was moeilijk maar wel de draad waarmee dit project word gehaakt. Het is een fluffy draad en dat maakt het moeilijk om goed de lussen te zien waar je in moet steken. Mijn doekje is dan helaas ook niet helemaal recht geworden. Ik geef het valse avondlicht de schuld ;-) en heb nog genoeg garen over om er nog een poging voor te wagen bij daglicht.
Het kopje en de snavel gingen goed. Daarom heb ik toen toch maar door gezet.
Als laatste stond het kuifje in de beschrijving, maar deze heb ik bij mijn versie achterwege gelaten.
En zo werd Pinky geboren!

Liefs BY JM


Babytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3