Doorgaan naar hoofdcontent

Waar zijn die engeltjes??

Kennen jullie het K3 liedje waar deze tekst in zit? Ik moest er aldoor aan denken toen ik aan de slag was om een engelen kostuum te maken voor onze oudste dochter. Zij heeft iets speciaals met engelen. Het geloven in een dergelijke verschijning heeft haar erg geholpen in de moeilijke operatietijd die ze vorig jaar en het jaar er voor had.
Nu wilde ze graag als Engel naar de Carnaval. Een jurk die lang was en met uitlopende mouwen was haar wens.
Weer nam ik uit Stof voor Durf het Zelvers de basis. De mouwen tekende ik zelf uitlopend en de rokdelen verlengde ik met een goede 20 cm. Hierdoor valt de rok niet op de grond, maar krijgt hij wel het idee van een gewaad.
Papa shopte er een set vleugels bij. En het engeltje is bijna gereed voor het feest. Wat engelenstof om geluk te brengen in een zakje en op pad kon zij, de geluksbrenger.
Als dit engeltje dan maar niet veranderd in een Bengeltje!!

Liefs BY JM

P.s. Alvast sorry voor de foto's. De fotograaf van dienst maakte enkel halve foto's en van het clubje samen, dus niet echt uber super voor bij mijn bericht..... Dat krijg je als je zelf extra gaat werken als de carnavalsviering plaats vind...... Ik hield 1 foto over van mijn engeltje en dan ook nog zonder vleugels. En de andere foto heeft een moeder uit de klas gemaakt, maar hierbij heb ik alle andere zichtbare kinderen weggesneden.

Reacties

  1. Schattig! Grappige combinatie; een weerwolf en een engel. Liepen ze ook naast elkaar? Hebben ze het leuk gehad deze carnaval?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee ze liepen in de optocht in dit kostuum met hun eigen klas. Maar plezier hebben ze zeker gehad!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3