Doorgaan naar hoofdcontent

Vleermuis en Tennis

Het laatste pak wat ik maakte was een pak voor de oudste die als vleermuis mee liep bij de Aogse Tennus Ploeg. We liepen dit jaar mee in de optocht. De nieuw aangelegde Tennisbaan en de daarbij horende problemen waren inspiratie. Onze dochter ging als vleermuis, want vanwege een rustplaats van vleermuizen mocht er niet zomaar gekapt worden. Wat natuurlijk mooie koppen in de kranten opleverde. In onze act sloegen twee tennissers balletjes over en verstoorde er telkens een vleermuis het spel, waarna de twee tennissers de vleermuis probeerden te vangen. Het leverde mooi beeldmateriaal op en het publiek kon mee tennissen.
Het vleermuizen pak is gemaakt van een oud zwart shirt en een oude zwarte fleece deken. De vleugels heb ik naar eigen inzicht geknipt en vastgezet op de mouwen van het shirt.
We hebben een erg leuke middag gehad en kregen leuke en enthousiaste reacties uit het publiek terug.
Het was een fijn feestje!
Dit was dan de laatste creatie voor de carnaval.
Maar na alle carnavalscreaties van de afgelopen weken heb ik nu ook wel weer zin om uit te gaan kijken naar patronen voor fijne voorjaarsnaaisels!

Liefs BY JMVleermuis en 2 tennisballen.

Reacties

 1. Ook weer zo'n leuke! Heel origineel, je hebt het er maar druk mee gehad maar geweldig leuke dingen! Ben je zelf ook nog verkleed gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten, ik heb iets uit de doos op zolder gehaald. Voor mezelf heb ik niets meer gemaakt..... Volgend jaar is dat wel het plan.

   Verwijderen
 2. Wat een leuk pak en ontzettend origineel!

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. There is SHOCKING news in the sports betting industry.

  It has been said that any bettor must watch this,

  Watch this now or quit betting on sports...

  Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3