Doorgaan naar hoofdcontent

An apple a day....

keeps the doctor away.

Dat dacht ik toen ik last minute aan het werk werd gezet door de dochter.....
Haar juf gaat bijna met zwangerschapsverlof en dus werd er een kraammand verzorgt, helaas was de berichtgeving en communicatie hierin laat en zat ik dus de avond voor het klaar moest zijn nog achter het naaimachine, want dochterlief wilde natuurlijk heel graag hier ook een aandeel in leveren.
Het plan was een slab, maar ja een slab is ook maar een slab, dus ik vond dat er nog wel wat mee moest. En dat bracht mij tot deze combi. Ik appliqueerde een appel op de voorzijde. De figuren hiervoor vond ik in een oude Knippie.
Aan de achterzijde stikte ik appeltjes groene badstof (die ik ben vergeten te fotograferen) en de hele rand werd afgezet met rood biaisband.
Woensdagmorgen, snelde ik nog langs de winkel, kocht twee fruithapjes met in ieder geval als ingrediënt, drie keer raden....., juist appel! Ook kocht ik een babylepel en kreeg ik bij de kassa nog een bordje. Samen werd dit een heel leuk pakket. Ik snelde naar school om het af te geven aan mijn dochter en ik geloof dat het goed is gekomen en is toegevoegd aan het pakket.....
Race tegen de klok gelukt!
Vandaag ga ik de juf een formele laatste hand geven en dan mag zij gaan genieten van een hele speciale tijd, geboorte, eerste dag, eerste week, eerste lachje, eerste hapjes, rollen, kruipen en eerste stapjes. De eerste hapjes natuurlijk met een grote appelslab voor, eet smakelijk!

Liefs BY JM


Reacties

 1. Wat spannend! En superleuk cadeautje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend! En superleuk cadeautje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk cadeautje en tjemig wat een race tegen de klok. Heerlijk dat dit soort zaken lekker op tijd komen hé?

  Groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een leuk cadeautje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3