Doorgaan naar hoofdcontent

Iets nieuws in wording....

In het nieuwe jaar starte ik met een deken waar ik jullie volgens mij nog niets van liet zien. Maar omdat het eerste resultaat mij ontzettend stoort, heb ik dit weer uitgehaald om opnieuw te beginnen. Ik heb de ketting van lossen te strak gehaakt ondanks het opzetten met een halve maat grotere haaknaald. Ik ga dit nu dus opnieuw doen maar dan door al hakend stokjes op te zetten, dit zal de rekbaarheid ten goede komen. Dus daar binnenkort meer over. Omdat ik hier zo van baalde heb ik mezelf maar even getroost met een ander haakwerkje. Ik had al een tijd deze bolletjes klaarliggen om een sjaal naar het patroon van Handwerkjuffie te maken. Het begin is gemaakt, maar nu is er een volgend dilemma.... omdat het restjes waren is het geel na bijna drie banen op, ik zal moeten kijken of er iets vergelijkbaar bij mijn restjes zit of op jacht gaan naar een gelijkaardig bolletje....
En ik wil zo graag restjes opmaken, maar als ik er dan iedere keer wat bij moet kopen, dan schiet dat nog niet op. 
En toen kwam manlief aanzetten met het allerbeste troostmiddel: chocolade!!
MMMM. Wie weet krijg ik na deze reep/repen wel de beste inval ooit om het af te ronden.
Wat dat is geworden hoor je in een volgend bericht.........

Liefs BY JMReacties

 1. Jammer dat je geel op is maar misschien heb je nog ergens een verdwaald bolletje liggen ;-)
  Die chocolade echt zo lekker en goed troostmiddel!
  Succes met je sjaal en deken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke sjaal. Misschien de geel vervangen door een ander kleur. Ik weet niet hoeveel banen geel je hebt gehad. Maar misschien daarna net zoveel creme banen en daarna net zoveel witte banen. Dan blijft het door de sjaal heen de lichtste kleur. Ben benieuwd hoe je het gaat oplossen. Succes

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien een andere kleur die erbij past?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh wat een leuke kleurtjes bij elkaar! En mooi patroon. Ik heb hetzelfde dilemma met een project waar ik aan werk, dat ik eigenlijk wol te kort kom maar die kan ik ook niet meer krijgen. Hihi.. gelukkig biedt chocolade altijd inspiratie! Ben benieuwd naar het resultaat :D

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3