Pagina's

zondag 20 december 2015

It's a Doily Christmas Tree

Een dolle Doily Christmas Tree, dat is dat geheime stapeltje wat ik laatst liet zien geworden.
Nog vele doily's heb ik erbij gehaakt. Vorige week heb ik ze vastgenaaid op een zwart doek.
En zie hier dan het eindresultaat!
De komende 2 weken hangt het voor ons raam als Kerstcreatie voor de Kerstcreatieroute die hier gelopen kan worden in de wijk, vanaf 19 december tot en met 3 januari. Vele ramen worden versierd en de route lopen in de schemer levert prachtige taferelen op, ondertussen speur je naar allerlei letters die een zin vormen. Erg leuk, zeker ook voor de kinderen!
Vorig jaar deden we voor het eerst mee en dit jaar dus weer met deze creatie!
Bij onze creatie ligt een tekst met bronvermelding, mochten er wandelaars zijn die ook zo'n boom willen m(h)aken dan kunnen ze met deze bronnen aan de slag! En mochten jullie ook nieuwsgierig zijn geworden en zin hebben om aan de slag te gaan................

voor jullie ook de tekst en de bronnen!!

Veel maakplezier!!

Liefs BY JM

Gebruikt garen: Phil Cotton 3 kleur 0010 blanc
Achtergrond: zwart katoen van de markt
Overige benodigdheden: 2 bezemstelen, 2 haakjes, stukje kettingdraad van de bouwmarkt.

It's a Doily Christmas TreeOok zo’n fijne doily kerstboom maken? Een kleedje voor op de tafel? Als kerstbal in de boom? Of een dromenvanger voor op de slaapkamer? Deze doily’s zijn er perfect voor!
Een aantal van de gebruikte patroontjes zijn online te vinden en 2 komen er uit hele fijne en hippe haakboekjes. Helemaal wit, iedere toer een andere kleur, aangepast aan de kleuren die je in de kerstboom hebt hangen, laat je creativiteit de loop en maak er je eigen versie van!!
Veel maakplezier!!Dit zijn de bronnen waar de patroontjes te vinden zijn:Boek: Haakgeluk van Claire Boeter ISBN 978-94-6250-089-1
Boek: Haken en Kleur Buiten van Saskia Laan en Claire Boeter ISBN 978-94-6250-018-1

3 opmerkingen:

  1. Echt heel leuk geworden, daar zal je wel reacties op krijgen van de wandelaars :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Er zullen veel creatieve mensen in de buurt wonen als er een kerstcreatiewandeling wordt georganiseerd, gezellig!!

    BeantwoordenVerwijderen