Doorgaan naar hoofdcontent

Runner-up

Het is al weer een hele poos geleden dat Neeltje van Stofgoed een give away organiseerde en ze trok uit de deelnemers ook een runner-up. Ik ontving van haar deze prachtige stof! Een grote, flinke lap! Een zeer grote prijs voor een runner-up vond ik!
Ik begon enthousiast aan een patroon uit de B-Inspired. De jurk zat vlot al ver in elkaar. Ik deed een doorpas voor de mouwzomen en zoom onderin. De jurk zat een tikkeltje ruim (dat vond ik niet zo erg) maar op een of andere manier oogde het een beetje pyjama-achtig. Ik denk dat dit komt door de lichte achtergrondkleur. Ik heb het toen maar even geparkeerd en nog nagedacht of het met wat accenten een jurk zou worden. In mijn hoofd bleef het echter een nachtpon, gelukkig kan dochterlief deze ook gebruiken en is de jurk nu als nachtpon in gebruik genomen. Zacht slapen zal dochterlief in ieder geval in deze über zachte stof!
Neeltje nogmaals heel erg bedankt voor de mooi, grote en te gekke lap! Er komt ook snel nog een bedankje naar jou toe (door drukte liep alles nogal een grote vertraging op)!

Liefs BY JM
Reacties

 1. wauw! Ik zou niet verder komen dan het naaien van iets vormeloos...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie nachtpon hoor. En ik zie een troostbeer?! Deze beer is hier bij zoonlief ook niet het bed uit te krijgen. Dat ze er maar goed in droomt.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze troostbeer kregen onze kids na een akelige inbraak bij ons thuis waar ze veel van meekregen....
   Het heeft ze de eerste periode heel erg geholpen! Bij alle drie zitten ze nog steeds op het bed.
   Gelukkig is slapen nu geen probleem meer! En in een nieuwe nachtpon lukt dat helemaal! Dochterlief is er superblij mee!!

   Verwijderen
 3. Dat is een mooi nachtpon geworden hoor, zal ze vast lekker in slapen.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sweet dreams in dit mooie nachthemd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3