Doorgaan naar hoofdcontent

Trui uit SVDH

Tijdens onze wekelijkse struintocht over de markt in de vakantie, spotten we deze stofjes. Het idee deze te combineren tot de trui uit SVDH zag ik gelijk voor me. Nadat de dochter het idee in het boek had gezien stemde ze in en kochten we de week erna de stofjes. Door schilderbezigheden kwam het er nog even niet van en de stofjes belanden op de stapel.
Toen de weersomstandigheden alle kanten op gingen, was het moment daar dat er weer aan warme kleren werd gedacht. Het patroon werd uitgenomen en het knippen kon beginnen. Al maakte ik daar een cruciale fout. Ik knipte de flappen die bij deze trui nodig zijn er af :-(
. Met een noodoplossing kwam ik toch tot het gewenst resultaat, oef.... Het verder in elkaar naaien verliep vlotjes en harmonieus. Op 1 middag patroon uitnemen, knippen en in elkaar naaien en dan ook nog klaar (op knopen na dan) voordat er eten moet worden gekookt, I love it!
De knopen zijn inmiddels bij de volgende ronde over de markt gekocht en bevestigd. Het eerste winterstuk is hiermee een feit! Op naar de volgende!

Warme groet BY JM

Reacties

  1. Da's toevallig, ik heb er deze week ook eentje gemaakt maar nog niet geblogd. Leuke stoffen hebben jullie ervoor uitgekozen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maakte deze vorige winter voor de meisjes maar bij het zien van jouw exemplaar krijg ik ook opnieuw zin om er snel één in elkaar te draaien! Leuke trui!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke trui voor dit weer. Gaat ze vast veel plezier van hebben!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3