Doorgaan naar hoofdcontent

Top secret project....

In het diepste geheim, stond hier in de vakantie de naaimachine 's avonds op tafel. Er was namelijk een klein meisje wat zich niet meer kon verkleden wegens: jurk te klein voor deze groot uitgevallen kleuter.
Maar daar was een oplossing voor, stofjes die al een eeuwigheid geleden werden aangeschaft (lees carnaval) lagen te wachten op HET moment dat ze zouden worden getransformeerd in een jurk, een op komst zijnde verjaardag leek mij het uitgelezen moment.
De oude Knippie leerde me dat het vorige model maat 116 was, dus dacht ik ruim en maakte een 128. Verkleden zal voorlopig nog wel tot haar favoriete bezigheden behoren dacht ik zo.
Iedere keer weer moest er zorgvuldig worden gestofzuigd zodat er geen kleine meisjes gealarmeerd zouden worden door verloren glitters, pailletten en nog meer. Mijn buren zullen wel gedacht hebben dat ik gestoord was als ik om 22.30 stond te stofzuigen.....
Maar alles voor deze dag en dit speciale cadeau!
Gisteren was het zover. En kijk ze eens stralen! En de opmerking: Mag ik hem aan vandaag? (al is dat als kleuter helemaal niet praktisch) zorgde dat ik als moeder apetrots ben op mijn eigen maaksel en mijn kleine grote meid van al weer 5 jaar!

Liefs BY JMReacties

 1. Geweldig om je zo te kunnen uitleven met zulke stofjes :) Zulke verkleedjurken lijken mij ook wel leuk om te maken.
  Gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aaaaah zó leuk, kijk 'r staan in d'r heerlijke zwierezwaai jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd! En op zo'n dag als vandaag kan zo'n jurk best! Prinsesje hoeven niet praktisch te zijn toch 😊! Prachtig gemaakt dus compliment voor mams!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super deze jurk. Ze straalt helemaal en natuurlijk ben jij dan apatrots. Hier zeggen we altijd dat de jurk goed is als je er rondjes in kan draaien. zo te zien lukt dat met deze. TOP

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi gemaakt, mooie stof en het staat je dochter prachtig een echte prinses!
  Nog gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3