Doorgaan naar hoofdcontent

Nog zo'n heerlijke speelbroek!

Dit stofje lag al zo'n beetje een eeuwigheid op zolder. Ik wist niet goed wat ik ervan zou gaan maken, tot ik afgelopen voorjaar uit Stof voor Durf het Zelvers 2 de broek met gesmockte pijpen maakte.
De vraag was even of het genoeg stof zou zijn, maar dat was het geval, toen twijfelde dochterlief nog een tijdje of ze het stofje wat vond. Maar vandaag ging de schaar erin en naaide ik in een uurtje nog eens deze broek. Het lintje zat aan een cadeautje, dat is dus echte recycling ;-) Het was het enige wat qua kleur erbij kon zonder weer nieuw lint te gaan kopen. In de stof zit namelijk een vleugje oranje. De onderkant van het lint smolt ik even dicht zodat deze niet meer kan uitrafelen.
Wat ik anders deed als de vorige keer: ik naaide geen knoopsgaten voor het lintje maar zette deze op de tailleband en het elastiek vast en ook de strik naaide ik vast, bij de eerdere versie valt hij steeds open en zo kan het elastiek ook niet meer draaien, ik zeg win win!
En zo kan dochterlief volgende week met een gerust hart gaan kamperen met opa en oma. Morgen doen wij een antiregen dans in de hoop dat onze kids volgende week droog kunnen kamperen!

Fijne dag!
Liefs BY JM
Reacties

  1. Mooie speelbroek! Ik ben benieuwd of je antiregendans werkt en dat de kinderen op een droge camping kunnen spelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3