Doorgaan naar hoofdcontent

Nog even.....

Laatste bericht 17 juni..... oeps! Maar het was echt super super druk de afgelopen
weken.
Allereerst waren er een aantal jarigen bij ons thuis, dat moest voorbereid, gevierd, gevierd en nog eens gevierd worden. Ook op mijn werk zijn we bezig aan de spreekwoordelijk laatste loodjes, wat betekende 10-minutengesprekken, rapporten schrijven, laatste studiedag, voorbereidingen voor het nieuwe jaar en nog veel meer.....
En het was niet zo dat ik helemaal niets deed want tussen al die drukte door moet ik toch echt wel even mijn creëer virus kwijt ;-), maar het bloggen kwam er gewoon niet van.......

Dochterlief had het laatste weekend van juni een optreden waarbij de kleding kleuren wit en rood moesten zijn. Laat de kleur rood nu net niet in de kast hangen en de winkels lopen er op dit moment ook niet mee over nu pastel de hit is.
Dus nam ik op de markt een rood met witte stippen stofje mee en naaide er een top uit Stof voor Durf Het Zelvers 1 van. En met een krappe deadline liet ik alles wat luxe was weg. Ik naaide geen rits in maar plaatste een kam-snap. Zo kon het gevalletje ook nog snel aan en uit. Volgens oma en tante van manlief heeft ze er knap in gedanst, ik kon als feestvarken natuurlijk niet mijn eigen feestje verlaten.

Hopelijk zit er nu niet zoveel tijd tussen mijn berichten. Nog een weekje en dan kunnen we ook zeggen dat we hier vakantie hebben. Maar eerst de laatste week afronden!

Groetjes BY JMReacties

  1. Mooi! En wat fijn dat er dan zo'n handige mama is die het gewoon zelf maakt ;)
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi shirt. En soms is het helemaal niet nodig om al die luxe erop te doen. Het is een mooi exemplaar waar ze vast nog meer lol van zal hebben. Succes met de laatste loodjes.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3