Doorgaan naar hoofdcontent

Tomeloos haken

Afgelopen zaterdag ging ik op pad om Tomeloos te gaan haken. Op een zeer mooie lokatie in Rijsbergen vond de workshop plaats.
We werden hartelijk ontvangen in de mooie tuin. Eerst was het nog wat fris, maar toen de wolken wegtrokken zetten we de stoelen in het gras en haakten we er op los.
Ik vond het heerlijk om zoveel mensen te ontmoeten die ook dol zijn op haken en met hun handen bezig zijn en allerlei verschillende haaksels van Saskia en ook de deelnemers voorbij te zien komen.
Ik ging zelf aan de slag met een mandala uit het boek Haakgeluk. Alleen werd het niet zoals ik wilde... Het trok, ik haalde uit, pastte aan en nog trok het wat, toch haakte ik stug door. We aten een heerlijke lunch gemaakt met allerlei producten uit de directe omgeving, mmm jammie.
Aan het eind van de middag ging ik helemaal blij en vrolijk naar huis.
s'Avonds wilde ik nog verder maar het zinde me toch niet helemaal dat het er niet zo uit zag zoals op de foto. Dus bestudeerde ik het patroon, de tekening en de foto nog eens en ontdekte dat er een fout in de beschrijving van toer 7 staat. Daar staat namelijk dat je 1 vaste en 3 lossen moet haken en dan  naar de volgende boog, maar dat moet zijn 1 vaste, 3 lossen, 1 vaste, 3 lossen en dan door naar de volgende boog. En toen klopte het patroon wel. Wat ik ook nog heb gezien is dat het patroon meer toeren telt als de mandala op de foto, aangezien ik hem op een klein vierkant kussen wilde gaan maken heb ik het patroon dus tot toer 19 gevolgd. Maar toen ik de fout eenmaal goed had kon ik Tomeloos door............
Zondagmorgen stopte ik de laatste draadjes in, haalde een lap uit mijn voorraad om de hoes te maken en omdat ik dat inmiddels zo vaak heb gedaan zat het echt zo in elkaar en vast genaaid.
Tadah, Tomeloos in elkaar gehaakt en gemaakt!
Saskia bedankt voor de leuke workshop, het was een gezellige dag, ook mede door de fantastische omgeving en gezellige gastvrouw van het workshop adres!

Liefs BY JM

P.s. Let op veel foto's! Ik kon niet kiezen, mijn kussen was zo fotogeniek ;-)

Patroon uit: Haakgeluk
Garen: Phildar coton 3 in de kleuren: mercure, turquoise, jade, blanc, menthe en lavande


Tussen het haken door genieten van een heerlijke lunch.

Saskia signeert 1 van haar boeken.


Reacties

 1. Dat klinkt gezellig! En je kussen is supermooi geworden uiteindelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hoes is heel erg mooi geworden, mooie kleurencombi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi kussen! Zo te lezen een gezellige dag en altijd lekker als je buiten kunt zitten, heerlijk relaxed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je zo'n workshop hebt gevolgd! Ja.. voor haken moet je ook Tomeloos veel geduld hebben he... Wel irritant dat het niet meteen lukt, maar fijn dat je de fout hebt ontdekt. Hij is prachtig geworden!!
  Groetjes, Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beautiful, I invite you to share it at my link up this week. Lasting all night :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3