Doorgaan naar hoofdcontent

Update omslagdoek...

Zoals ik al zei, kruipt er veel tijd in de kleine granny's....
Daarnaast was ik natuurlijk ook druk de laatste 3 weken met verfwerk in de huiskamer. En daar ligt nu net niet mijn sterkste punt..... Kamer op de kop, 3 kinderen er tussendoor, dan vind ik het echt ontzettend moeilijk om te gaan zitten, dan wil ik eerst alles opgeruimd hebben, pas dan kan ik weer de rust vinden voor iets anders...
Na de Hemelvaart hadden we ook nog een heel druk feestweekend. Toen al het opruimen en gelijk ook uitzoeken gedaan was kon ik gisteren dan eindelijk weer verder gaan.
Deze update gaat dus ook alleen maar over het maken van de eerste ronde van de mini-granny's. Ik rekende uit hoeveel ik er van iedere kleur nodig had en maakte alle eerste rondes en deed ze in schaaltjes. Nu ben ik zover dat ik ze "as you go" kan vasthaken aan de omslagdoek. En dan nog bergen draadjes wegwerken.......
Het is wel echt een geduld en doorzettingsvermogen klusje. Maar het gaat me lukken! Ik ga ervoor!
En voor jullie een leuke foto van al die rondjes in schaaltjes, hoezo georganiseerd!? ;-)

Fijne dag weer, hier schijnt het zonnetje, ik hoop bij jullie ook!

Groetjes BY JM

Reacties

  1. Ik vind je kleurenkeuze nog steeds super! En ach die draadjes is weer een keer fijn wegwerken voor de televisie in je nieuwe woonkamer! Succes, liefs Anne-Co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het word al heel wat, ziet er heel mooi uit!
    Die draadjes vind ik ook altijd het ergste maar ja het hoort erbij en als het straks klaar is ben je dat weer vergeten :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3