Doorgaan naar hoofdcontent

In de flamingo style

Toevallig kocht ik voor de Knippie met de leuke flamingo's al een flamingo stofje en ik zag vandaag ook allerlei flamingo spullen bij de Xenos...... Leuk!!
Maar ik dwaal af. Ik bedacht vrijwel meteen dat ik daar een jurk van wilde maken voor onze oudste.
Samen met stoere zwarte details.
Aan de slag dus! Met het patroon uit stof voor durf het zelvers. Voor de eerste keer uit deel 2 voor de oudste. Onze smalle spriet. Ik twijfelde erg lang over de maat maar ging uiteindelijk aan de slag met maat 140. Diverse aanpassingen werden gedaan en uiteindelijk oogde het geheel alsnog vrij breed (en ik had al aardig wat stof ingenomen) en dat bleek ook bij de laatste pas sessie.......
De jurk is veel te breed......
Zo jammer...... Alles uithalen zag ik echt niet meer zitten....... Note voor onze smalle oudste toch maar een maat kleiner nemen uit deel 2 van SVDH.
Nu zal hij nog een tijdje in de kast moeten blijven hangen en we zullen onze dochter maar een beetje meer te eten geven ;-)
Toch wil ik jullie een aantal plaatjes niet onthouden!
En ben ik ook benieuwd of jullie dat ook wel eens hebben gehad dat ondanks aanpassingen het toch niet het gewenste eindresultaat kreeg??

Liefs BY JM

P.s. Gelukkig herbergt mijn stoffenvoorraad genoeg andere stof om in de herkansing te gaan, als ik weer moed heb verzameld.

Patroon: SVDH deel 2
Stof: Couponnenkraam markt Breda zwarte katoenen voering markt Breda
Fournituren: Ank en Wil markt Breda 
Reacties

 1. Wel superleuk! Kun je niet een elastiek of een stuk tricot als tailleband doen? Ik zag het vandaag ook bij Eva op haar blog. http://with-love-by-eva.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke jurk. Jammer dat hij te wijd is. Ik gebruik vaak een striklint om de taille om het strak te kunnen strikken. Is dat geen oplossing? Dan heeft ze er toch al plezier van.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer, want het is een hele leuke jurk! Inderdaad maar meer laten eten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk stofje. Ik zou er inderdaad ook een band omheen strikken, dan kan ze hem echt wel aan hoor. Ik heb ervaring met sprietjes zegmaar, inmiddels bijna 15 maar nog altijd een lange dunne.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zonde van de mooie jurk. Hier heb ik pas geleden ook een te brede jurk genaaid. Zit wel erg lekker volgens Anne.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3