Doorgaan naar hoofdcontent

Het mandje met herinneringen

Dit mandje heeft al eens eerder op de foto gestaan. Net na het overlijden van mijn oma. Het zit vol met bolletjes die uit haar collectie komen en is aangevuld met nog een paar bollen van Stylecraft.
Het gaat een blauwe deken worden waarvoor ik heel wat vierkanten nodig heb. Een project om tussen alle andere dingen door te doen.
Maar zoals dat gaat met herinneringen, kon ik de afgelopen maanden mezelf er niet toe zetten om er aan verder te gaan. Vorige week vrijdag had ik nog 1 verloren uurtje over om even buiten te gaan zitten. Aangezien stil zitten niet echt in de aard van dit beestje zit, besloot ik het mandje er eens bij te pakken. En dit was precies wat ik nodig had, een beetje zon, een beetje mijmeren over mijn oma en nu weet ik het zeker, de komende tijd zal ik het mandje weer eens vaker pakken! Het is veel te leuk om met deze bolletjes iets voor mezelf te maken waarin deze draadjes zitten die ooit met liefde door mijn oma zijn uitgekozen!

Liefs BY JMReacties

  1. De kleuren zijn echt prachtig! Je hebt nog heel wat te haken voor een deken denk ik maar dat gaat mooi worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtige kleuren zo bij elkaar. En een beetje tijd voor je jezelf om de gedachten op een rijtje te krijgen is nooit verkeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig idee...! Kippenvel heb ik. Echt zo gaaf!!! Hou me op de hoogte van de vorderingen (ook al duurt het nog heel lang) Liefs Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Pinky de Flamingo

Nog een leuk project wat ik tussendoor deed. Ik kocht een tijdje terug het patroon Pinky de Flamingo van Draad en Praat. Het patroon kreeg de moeilijkheidsgraad moeilijk.  Niet zozeer het patroon was moeilijk maar wel de draad waarmee dit project word gehaakt. Het is een fluffy draad en dat maakt het moeilijk om goed de lussen te zien waar je in moet steken. Mijn doekje is dan helaas ook niet helemaal recht geworden. Ik geef het valse avondlicht de schuld ;-) en heb nog genoeg garen over om er nog een poging voor te wagen bij daglicht.
Het kopje en de snavel gingen goed. Daarom heb ik toen toch maar door gezet.
Als laatste stond het kuifje in de beschrijving, maar deze heb ik bij mijn versie achterwege gelaten.
En zo werd Pinky geboren!

Liefs BY JM


Babytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3