Doorgaan naar hoofdcontent

You make me happy.....

De laatste tijd zag ik veel chalkboardart plaatjes opduiken. Mijn hoofd begon gelijk te denken.
Lang geleden, tijdens mijn opleiding leerde ik hoe ik op een krijtbord moest schrijven, inmiddels zijn er nog maar weinig krijtborden te vinden. Het zijn voornamelijk digiborden en whiteborden waar ik tegenwoordig op schrijf.
Toch wel jammer...... Maar in de winter staat er in de schuur een krijtbord weg te kwijnen, als ik dat nu eens zou gebruiken, daarna kon ik het vast wel ergens in huis neer zetten.

Zo werd het idee geboren om in 2015 zo nu en dan eens een mooie krijttekening te gaan maken.
De eerste hebben jullie al gezien in een van mijn eerdere berichten. Helaas stond deze er maar kort op, want zoonlief had het doosje krijtjes gevonden en dacht ook zoiets te kunnen maken en mijn eerste werk dus even uitgeveegd......

Nu kwam ik dit voorbeeld tegen en heb geprobeerd dit na te maken, ik vond het wel toepasselijk omdat het de laatste weken zo regende en grijs was, letterlijk en figuurlijk. Maar hoe je het ook wend of keert er is altijd wel ergens een zonnestraaltje! Zo ook op mijn blog, waar het warme reacties regent, dank jullie wel hiervoor!!

En ik heb al weer wat idee├źn voor nieuwe borden, dus hoe lang deze er op zal blijven staan.......

Liefs BY JM

Reacties

 1. Leuk gemaakt ziet er gezellig uit zo met het slingertje er boven in combi met het dienblad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben sinds een half jaar een krijtbord op de keukendeur. Ik schilderde met schoolbordverf een rechthoek op de deur en plakte er een lijst van de kringloop op. Behalve dingen die we niet moeten vergeten staan daar af en toe ook mooie spreuken en tekeningen op.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, daar wordt toch iedereen blij van! Er bestaat geloof ik ook behang waar je op kunt krijten maar zeker krijtbordverf dus mocht je je bord kwijtraken, 'the sky is the limit' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is natuurlijk ook wel een hele mooie spreuk, die je daar opgeschreven hebt. Ik kijk nu al uit naar de volgende :-) Leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3