Doorgaan naar hoofdcontent

Kleedje, pech en geluk....

Voor een meisje uit mijn groep was ik druk bezig met het maken van een afscheidsdekentje.
Alle leerlingen uit mijn groep hadden een stofje meegebracht en ik heb er zelf nog een aantal witte vierkanten aan toegevoegd, waar we de namen op kunnen zetten en een lieve tekst.
Het ging allemaal best aardig en ik was een flink eind op weg. Ik was druk met het spelden van het bias wat ik er om heen wilde naaien en toen gebeurde het.......
Zomaar uit het niets begon de naaimachine te naaien en dat terwijl er niemand aan het pedaal zat.
Snel de stekker er uit. Even wachten en kijken wat er daarna ging gebeuren. Stekker er weer in, weer ging de naaimachine zelf aan de haal. Stekker eruit, pedaal eruit, stekker erin en weer gebeurde het. En toen volgde een luide knal, rook kwam uit de bovenkant en stinken, foute boel dus. Drie dubbel balen en dat juist nu!
Gelukkig mocht ik het naaimachine van mijn buurvrouw lenen en kon ik mijn klusje afmaken, maar een andere naaimachine dat is toch niet die van jezelf waarvan je weet hoe of wat de steken uit zullen vallen.
Omdat dit het oude naaimachine van mijn schoonmoeder was belde ik haar om te vertellen wat er was gebeurd, weet je wat ze zegt???
Je krijgt mijn naaimachine wel, ik gebruik hem toch niet zo vaak, als ik dan eens iets heb doe jij dat wel even voor mij. Hij moet wel eerst een onderhoudsbeurt en kan er dan weer tegenaan.
Staat er binnenkort dus een andere Husqvarna op mijn tafel, hoe fijn!
Dank je wel lieve schoonmama!!

Liefs BY JM

P.s. Lieve winnaars van de give away, dit gooit wel mijn planning in de war om jullie te voorzien van een verassing. Ik laat jullie nog weten wanneer je de verassing kan verwachten. Zoals ze bij ons thuis dan altijd zeiden: Wat in het vat zit, verzuurt niet......

P.s. De foto's zijn niet van heel goede kwaliteit, je kent het wel even snel met de telefoon....

Reacties

  1. Wat een toffe schoonmama heb je zeg! Het is een leuk kleedje geworden, leuk idee.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3