Doorgaan naar hoofdcontent

Snoepkussen

In het boek Haken en Kleur staat dit fantastische snoepkussen. Voor de kleine meid wilde ik ook nog wel een kussen maken voor op haar kamer. En de titel snoepkussen vind ik op haar kamer ook wel van toepassing. Ik gebruik dit patroon met dunner garen en een dunnere naald. Dat zijn dus heel veel steken. Het is geen moeilijk patroon en dat is ideaal in deze drukke tijd.
Zo kan ik even lekker mijn hoofd leeghaken!
Na flink opruimen deze week heb ik mijn bolletjes katoen die ik laatst showde gezellig in de mandjes gedaan die eerst op de babykamer stonden. Hebben deze ook weer fijn een nieuwe bestemming gekregen! En het staat ook een stuk gezelliger in de huiskamer ipv een kartonnen doos...
Op deze foto zie je een gezellige tussenstand van hoe de boel er nu voor staat...
Gezellig zo met al die kleurtjes! Daar kan ik nu echt vrolijk van worden.

Liefs BY JM

garen: Phildar Cotton 3

Reacties

  1. Ik word langzaamaan wel erg nieuwsgierig naar het boek. Zal er deze week eens achternagaan. Ik zie bij jou ook al weer zo'n vrolijk werkstuk. En dan die gezellige bolletjes die er tussenuit piepen. Haak ze en dank je wel voor je lieve woorden op mijn vorige blogbericht. Het deed me goed en ik zal zeker naar je luisteren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan! Lief zijn voor jezelf is zo belangrijk, zeker in drukke tijden.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3