Doorgaan naar hoofdcontent

Haken in het zonnetje

Als de zon eenmaal doorbreekt ben ik graag buiten, ook ben ik daar graag met iets bezig, lezen, tuinieren of haken.
Zo haakte ik gisteren nog weer even verder aan de deken voor vriendin. De bolletjes beginnen nu flink te slinken, al lijkt dat op de foto niet zo, en de deken is nu 106 cm lang.
Heerlijk om zo in het zonnetje bezig te zijn!!

Liefs BY JM

Reacties

 1. Mooi, welk garen gebruik je? Heb gistermiddag de stofzuiger en dweil laten staan en ben ook heerlijk met wat tijdschriften en een breiwerkje buiten vaan zitten.

  Noflike jûn noch,

  Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is het inmiddels veel genoemde Stylecraft DK. Ipv haaknaald 4,5 wat de wikkel aan geeft, haak ik met haaknaald 5 om een mooi soepele en luchtige deken te krijgen.
   Enne groot gelijk dat je de boel even de boel hebt gelaten, het was vandaag met al dat grijs veel meer het weer voor dat soort klusjes;-)

   Verwijderen
 2. Wat een mooie kleuren gebruik je voor deze deken!
  Je hebt al een aardige lengte en als het lekker weer is en je zit heerlijk in het zonnetje dan gaat het haken vanzelf, voor je het weet ben je aan de lengte en kun je de deken aan je vriendin geven die er wel super blij mee zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dát is nog eens een vrolijk dekentje zeg. Heerlijk om zo van het ene vrolijk kleurtje naar het andere vrolijke kleurtje te werken, zeker zo lekker buiten in het zonnetje :D

  De deken wordt prachtig!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3