Doorgaan naar hoofdcontent

Van wie zou ik het toch hebben??

Gisteren op ons feestje kreeg ik een erfenisje van mijn oma. Omdat ze nog weer een stuk kleiner ging wonen was er flink opgeruimd en uitgedund. Of ik wel wat wol wilde hebben van oma? Ja graag zei ik, niet wetende wat ik binnen zou krijgen.

Vandaag op mijn gemak 4 tassen en een vuilniszak uitgezocht en opgeruimd.
Ik kreeg er ook de mand bij waar oma de wol altijd in bewaarde.
Al opruimende vroeg ik me af of oma nog wel wat heeft, want mijn oma niet met draadjes in de weer..... ik kan er me niets bij voorstellen.

Mijn oma heeft een regelrechte passie voor breien en haken, altijd een werkje op de pennen. De laatste jaren niet meer voor de kinderen/kleinkinderen maar voor de poppen van diverse kinderdagverblijven. Waarom voor die poppen dan? Mijn oma had zo graag een pop gehad als klein meisje, maar had die niet. Ik kan me de verzameling poppen, die ze later dus spaarde, boven de bank zo nog voor de geest halen, van die poppen met mooie krullen en chique jurkjes en truitjes.... Uren kon ik daar naar turen, en daaronder op die bank zat mijn oma te breien, het regelmatig getik van de naalden en het vliegen van de draad....

Ja die bolletjes wol halen heel wat herinneringen boven en doen me beseffen dat ik behept ben met een genetische bepaling, het zogenaamde draadjes gen, dus..........van wie zou ik het hebben?

Liefs BY JM
Reacties

  1. ooooooooooooooooooooooooooooooooh OPEN MOND

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je oma aan jou heeft gedacht bij het opruimen. Geniet er maar lekker van.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3