Doorgaan naar hoofdcontent

Lapswap

Al wel eens van gehoord maar nog nooit aan mee gedaan. Maar toen ik er onlangs 1 voorbij zag komen heb ik de stoute schoenen maar eens aangetrokken en mezelf op gegeven voor de lapswap bij MaMarieke. Ik dook in de bak met lappen, zocht, vond en knipte 4 lappen, vergat een foto te maken en deed ze op de post.
En na een poosje geduldig wachten op de sluitdatum viel vandaag dan mijn eigen envelop terug op de deurmat met 4 nieuwe lapjes. Wat een leuke lapjes! En ook nog een kortingsbon van MaMarieke, een stukje flockfolie en een strijkprint. Dankjewel Juffrouw MierDreamstuff, de gelukkige huismus, en  EmHaTee, ik ontving van jullie een lapje. Dankjewel MaMarieke voor het organiseren van deze lapswap en natuurlijk ook dank aan alle andere deelnemers die er zo'n succes van hebben gemaakt.
Ik zal de lapjes snel om gaan zetten in nieuwe creaties! En het zeker niet laten om die nieuwe creaties hier te  showen.

Liefs BY JM

Reacties

 1. Hoi

  Ik ontving een van jouw lapjes, Hij is erg mooi. Bedankt, daar ga ik zeker wat leuks van maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ik zie dat jij een lapje van mij hebt, ik heb er eentje van jou. Het is roze/groen met bloemetjes en blaadjes.

  Dankjewel, ik vind het een mooi stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk , ik zie een lapje van mij terug .... De dikke bloemencanvas, ben benieuwd wat je ervan gemaakt hebt. Ik begreep uit je reactie dat je er al iets van gemaakt hebt wat je zondag pas kan showen. Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3