Doorgaan naar hoofdcontent

Appelbloesem, appels en kersen.

Ik houd ontzettend van de lente, dat eerste zonnetje, de eerste bloemen......
Toen liet onze vriendin die tijdelijk in het buitenland toeft, dit stofje zien en had ik al snel bedacht dat ik nog een verrassing voor haar ging maken. Binnenkort is ze jarig en wij gaan haar verrassen met heuse verjaardagspost. Tekeningen en brieven van de kinderen en een gezellig rokje.
Dus op naar Miss Wings om de stof, tricot en het garen te kopen! Wat een heerlijke winkel!
Want van zo'n vrolijk stofje krijg je toch zin in de lente!
We trokken het A-lijn recept nog eens uit de kast en knipten wederom van de lengte een stuk af, zodat de bruine benen worden gezien.
De foto's nam ik terwijl de rok aan de takken van de sierappel hing, hoe toepasselijk. Een boom die ik sinds afgelopen weekend nog meer koester, want ik kreeg hem ooit van mijn opa en oma. De boom herinnert me aan alles wat mijn opa me heeft geleerd van de natuur, bomen en planten.
Ik weet zeker dat mijn opa er hard om zou hebben gelachen als hij zou weten dat ik die appelboom vaak gebruik als decor voor mijn werkstukken. En dat is dan ook precies de reden waarom ik het zo doe!
En zo is het verhaal van de appel/kersenrok en de bloesem weer rond, net als het leven.

Liefs BY JM


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3