Doorgaan naar hoofdcontent

Jurkje uit stof voor durf het zelvers en give away

Mijn eerste jurk uit stof voor durf het zelvers naaide ik enige tijd geleden. Hij is goed gelukt en ziet er schattig uit maar...... te klein voor onze stevige peuter. Bij een volgende versie meer naadwaarde aanknippen of een grotere maat proberen. Dus ken je een lieve peuter die wat smaller uitvalt laat het mij weten dan stuur ik het jurkje naar je toe. Voor de goede orde ik naaide het jurkje in maat 98-104, maar hij valt dus kleiner uit. Hij komt overeen met maat 92 (nagemeten op een bestaand maat 92 jurkje). Zegt het voort in blogland dat hier een give away is. Inschrijven kan tot 13 mei, dan zal ik een lootje trekken.

Liefs BY JMReacties

 1. Zonde! Wat jammer dat het niet past, hij is echt goed gelukt hoor. Helaas willen patronen wel eens te groot / klein vallen. Bij het tekenen meet ik het patroon (hier zou ik borsthoogte nemen omdat dat het smalste deel is) altijd na. Hannelore was ook altijd stevig. Voor broeken had ze op een gegeven moment taille 116 en lengte 104...sindsdien heb ik dit mezelf aangewend. Ze is nu een gewone 116 maar toch doe ik het nog. Misschien heb je iets aan deze tip....Gewoon nog een keer proberen want hij is echt leuk hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke jurk is dit geworden. En ik heb hetzelfde maar dan precies andersom. Mijn dame heeft in de lengte vaak twee maten meer dan voor de breedte. De jurken kunnen dan nog wel eens als een zoutzak om haar lijf zitten. Het door jou gemaakte jurkje is overigens precies haar maat, dus ik meld me graag aan voor het jurkje.

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  wat een super jurk. Ik vind zelf dat de patronen van svdz idd niet groot vallen. Neem ook altijd een maat groter.
  Maar daar schrijf ik niet voor, vind nm de stof zo geweldig, welke stof is dit en waar komt deze vandaan (als ik vragen mag!)
  Groetjes Lisette (lisetteislief@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,

  wat een super jurk. Ik vind zelf dat de patronen van svdz idd niet groot vallen. Neem ook altijd een maat groter.
  Maar daar schrijf ik niet voor, vind nm de stof zo geweldig, welke stof is dit en waar komt deze vandaan (als ik vragen mag!)
  Groetjes Lisette (lisetteislief@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Pinky de Flamingo

Nog een leuk project wat ik tussendoor deed. Ik kocht een tijdje terug het patroon Pinky de Flamingo van Draad en Praat. Het patroon kreeg de moeilijkheidsgraad moeilijk.  Niet zozeer het patroon was moeilijk maar wel de draad waarmee dit project word gehaakt. Het is een fluffy draad en dat maakt het moeilijk om goed de lussen te zien waar je in moet steken. Mijn doekje is dan helaas ook niet helemaal recht geworden. Ik geef het valse avondlicht de schuld ;-) en heb nog genoeg garen over om er nog een poging voor te wagen bij daglicht.
Het kopje en de snavel gingen goed. Daarom heb ik toen toch maar door gezet.
Als laatste stond het kuifje in de beschrijving, maar deze heb ik bij mijn versie achterwege gelaten.
En zo werd Pinky geboren!

Liefs BY JM


Babytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3