Doorgaan naar hoofdcontent

Jurkje uit stof voor durf het zelvers en give away

Mijn eerste jurk uit stof voor durf het zelvers naaide ik enige tijd geleden. Hij is goed gelukt en ziet er schattig uit maar...... te klein voor onze stevige peuter. Bij een volgende versie meer naadwaarde aanknippen of een grotere maat proberen. Dus ken je een lieve peuter die wat smaller uitvalt laat het mij weten dan stuur ik het jurkje naar je toe. Voor de goede orde ik naaide het jurkje in maat 98-104, maar hij valt dus kleiner uit. Hij komt overeen met maat 92 (nagemeten op een bestaand maat 92 jurkje). Zegt het voort in blogland dat hier een give away is. Inschrijven kan tot 13 mei, dan zal ik een lootje trekken.

Liefs BY JMReacties

 1. Zonde! Wat jammer dat het niet past, hij is echt goed gelukt hoor. Helaas willen patronen wel eens te groot / klein vallen. Bij het tekenen meet ik het patroon (hier zou ik borsthoogte nemen omdat dat het smalste deel is) altijd na. Hannelore was ook altijd stevig. Voor broeken had ze op een gegeven moment taille 116 en lengte 104...sindsdien heb ik dit mezelf aangewend. Ze is nu een gewone 116 maar toch doe ik het nog. Misschien heb je iets aan deze tip....Gewoon nog een keer proberen want hij is echt leuk hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke jurk is dit geworden. En ik heb hetzelfde maar dan precies andersom. Mijn dame heeft in de lengte vaak twee maten meer dan voor de breedte. De jurken kunnen dan nog wel eens als een zoutzak om haar lijf zitten. Het door jou gemaakte jurkje is overigens precies haar maat, dus ik meld me graag aan voor het jurkje.

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  wat een super jurk. Ik vind zelf dat de patronen van svdz idd niet groot vallen. Neem ook altijd een maat groter.
  Maar daar schrijf ik niet voor, vind nm de stof zo geweldig, welke stof is dit en waar komt deze vandaan (als ik vragen mag!)
  Groetjes Lisette (lisetteislief@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,

  wat een super jurk. Ik vind zelf dat de patronen van svdz idd niet groot vallen. Neem ook altijd een maat groter.
  Maar daar schrijf ik niet voor, vind nm de stof zo geweldig, welke stof is dit en waar komt deze vandaan (als ik vragen mag!)
  Groetjes Lisette (lisetteislief@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3