Doorgaan naar hoofdcontent

Tas voor de kleine man

Oh wat heeft die kleine man een geduld moeten hebben. Maar het is nu dan eindelijk gedaan. Van de vliegtuigstof uit Denemarken zou ik een tas voor hem maken. Het was een basis van de Menina maar dan met een flap er over heen en een schouderhengsel. Tot zover ging het goed. Maar bij het in elkaar zetten heb ik vanwege de flap wat dingen anders gedaan en dat had ik achteraf beter niet kunnen doen. Want toen ging de stof wringen. Geen hond die het ziet hoor na wat strijkwerk, maar ik kan daar zelf zo whhaaaa van worden. Dan gaat de perfectionistische diva de kop op steken.
Zoonlief is er helemaal blij mee want niemand, maar dan ook niemand kan zo'n tas kopen zegt hij. En dat is dan weer een heel mooi compliment!

Groetjes BY JMReacties

  1. Het mooiste compliment! En wat een vrolijke tas geworden, enne ik zie niets van de schoonheidsfoutjes + ook dat maakt het uniek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gave tas zeg, ik zie er niets aan hoor, gehalve dan dat het een top tas is! Wat kreeg ik vandaag ontzettend lieve openhartige post van jou. Ik heb voordat ik zoonlief naar school bracht heel snel je brief gelezen en net nog eventjes. Natuurlijk ga ik je antwoorden maar daar moet ik even goed voor gaan zitten. Ik weet héél goed hoe jij je voelt. Ik ben heel blij met je leuke spulletjes, ow dat heb jij goed ingeschat, ik ga daar lekker mee fröbelen, leuk! natuurlijk zal ik het ook nog even op mijn blog laten zien (niet je brief natuurlijk). Als het licht weer aangaat buiten zal ik even wat foto's schieten. Dank je wel!!! Syl

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3