Doorgaan naar hoofdcontent

Recept nummer 17 uit Zo Geknipt

Die dochter van mij heeft het maar druk met feestjes vieren. Nu ben ik achter de naaimachine gekropen om een recept uit Zo Geknipt te maken. Een saai notitieboek is nu met kaft een stuk leuker geworden. Ik stak ook nog een hoes voor de stiften in elkaar. En klaar is ze weer die Dotje om volgende week na het ziekenhuisbezoek weer even de zinnen te gaan verzetten...... En Lieke een heel fijne verjaardag voor jou!

Lief BY JMReacties

 1. Mooi! Denk dat je een klein meisje gelukkig maakt. Zie ik nou Boukje staan??? Lachen hoor, mijn tweede naam is nl. hetzelfde leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa en mijn zussen hebben ook mooie Fries namen namelijk Nienke( net als jij hihihi) en Lenneke. Grappig zeg dat Boukje je tweede naam is. Mijn schoonmoeder weet niet dat ik blog en dat ik daar de naam BY JM voer. Het zijn namelijk alle eerste letters van mijn huisgenoten waarbij de B dubbel telt omdat manlief ook een naam heeft met een B. Maar dat maakt niet uit, ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn labels en vond het een erg lief zomaar cadeautje!

   Verwijderen
  2. Geweldig toch dat je zo gesteund wordt door je schoonmoeder! Ha ik vroeg me al af waar dan By JM wegkwam. Erg leuk van die namen vooral omdat ze ook nogeens hetzelfde gespeld zijn. Hier in Friesland zie je namelijk vrij vaak Nynke & Baukje voorbij komen en niet zovaak Nienke & Boukje...Erg grappig!!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3