Doorgaan naar hoofdcontent

Granny's worden deken

Hoeha!
Het aantal van 200 granny's is bereikt. Nu al die granny's dus aan elkaar haken, maar je bent een pietleut of een pietleut, niet voordat alles dus gedegen is klaar gelegd.
Zaterdag lag hier de hele vloer bezaaid met granny's en manlief riep maar: " Help mijn vrouw heeft een hobby....."
Toen het patroon definitief was nog een systeem bedenken waardoor niet alles zomaar in de war zou raken. En voor de zekerheid ook nog foto's mocht er toch een lief klein jongetje of meisje op het idee komen om toch nog even te spelen met de vierkantjes.
Alles per rij in een zakje met het nummer van de rij. Leuk stukje tape erop en het feest kan beginnen.

Gelukkig gaat dat aan elkaar haken best snel en zie je de deken nu dus groeien onder je handen. En omdat we ziekenboeg hadden en ik dus iets meer op de bank heb gezeten met mijn dochter heb ik al 9 rijen klaar (al weer 2 meer als toen ik de foto maakte)! Nog 11 te gaan en dan nog een mooie rand erom bedenken, kortom hier is nog genoeg werk aan de winkel. Wordt vervolgd.....
Liefs BY JM
 

En eindelijk scheen de zon....een foto met schaduwspel.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3