Doorgaan naar hoofdcontent

Nog eens zo'n verjaardagstasje

We deden het nog eens en herhaalden de truc, deze keer met wat persoonlijk toegevoegde tintjes!
Omdat Dotje nog wel eens zo'n tasje cadeau wilde doen aan haar vriendin en ik, eerlijk is eerlijk, ook nog een rits had liggen, dook ik de stoffenkast in om te zoeken naar een stofje dat zou passen bij een bruine rits, want het stofje wat ik er eigenlijk bij had bedacht was te klein. Ik vond een rest bruine ribstof waarvan ik ooit eens een broek maakte voor zoonlief, zocht er een lief stofje bij en bedacht me dat het leuk was als dat stofje op de voorkant terug kwam. Even zoeken naar een leuk lettertype, overtrekken op vlieseline, opstrijken, knippen, op de stof strijken en voila mooie letters.
Daarna vaststikken en het tasje in elkaar zetten. Ondertussen kregen we visite van mijn schoonouders, die het niet storend vonden dat ik het even af maakte en kreeg ik van mijn schoonmoeder geweven labels! Een ontzettend leuk en lief cadeau, dank je wel lieve schoonmama!
Ik heb dus gelijk een label toegevoegd.
Dotje kan weer de blits maken op het feestje volgende week.
 
 
Wij hadden op deze manier een heerlijke zaterdag, jullie ook?

Liefs BY JMReacties

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JMBabytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3